Okolju prijazno

Naše stranke iščejo boljše načine, kako ustvariti zdravju in okolju prijaznejši dom. Brunarice jim lahko pomagajo izpolniti te cilje. Tu je naštetih nekaj načinov, kako lahko z lesenimi gradnjami ustvarimo zdravo življenjsko okolje:

Vlakna v lesenih stenah stalno izmenjujejo zrak z okolico – omogočajo naravno prezračevanje prostorov, seveda, če niso hermetično zaprte z laki. Ko zrak prehaja skozi les, njegova vlakna očistijo škodljive hlape in odstranijo neprijetne vonjave. Zelo pomembno je, da se uporabijo barve z nizko stopnjo hlapnih organskih spojin (VOCs). Lahko vam zagotovimo zdravju neškodljive barve za vaš dom.

Hiše iz masivnega lesa zagotavljajo izvrstno izolacijo in prijetno ogrevanje in hlajenje, ki prihaja iz velikih površin. Na podlagi raziskav združenja za gradnjo brunaric Log Home Council je brunarica energijsko od 2.5% do 15% bolj učinkovita kot enaka hiša iz lesenih desk. Seveda je treba opozoriti, da se učinkovita izraba ogrevanja in ohlajanje v brunaricah pozna, samo če so te kakovostno zgrajene. Gleda na raziskave v Kanadi in Združenih državah Amerike se do 17% toplote v hišah iz masivnega lesa izgubi preko sten iz brun. Da bi se izognili takim izgubam energije, se morajo stene iz brun tesno prilegati, da preprečimo vdor zraka. Dodatno lahko toplotne izgube preprečimo z vgradnjo P-tesnil in ovčje volne v reže in prečne deske. Ti preprečijo prodor zraka in zmanjšajo toplotno prevodnost zidov.

Les kupujemo na zemljiščih, ki jih nadzoruje vlada Britanske Kolumbije v Kanadi. Preko 95% našega lesa nam zagotavljata dve podjetji. Letno ju preverja mednarodna računovodska firma. Ta zagotavlja, da izpolnjujeta cilje, ki so določeni v Pobudi za vzdržno upravljanje z gozdovi 2005-2009 (SFI). Obe podjetji sta prejšnje leto prestali revizijski preizkus. Nekateri od ciljev programa so tudi pogozdovanje, zaščita tal in zaščita kakovosti vodnih virov in biološke raznovrstnosti.


© 2008 - 2021 Cedra s.p. | V sožitju z naravo | ^Na vrh^ | English
Produkcija: NuLab d.o.o. | Razvito v skladu s standardi XHTML in CSS